A blog a hajátültetés, hajbeültetés iránt érdeklődőknek ad segítséget. Információk, érdekességek, minden ami hajbeültetés.

Professional Hair

Professional Hair

A hajbeültetés FUE módszerrel végleges megoldás a kopaszodásra. Az átültetett haj ugyanis ugyanúgy viselkedik mint a saját. Nem hullik ki mivel hormonvédett területről kerül át a felkopaszodott területre, így az védett a hajvesztést okozó hormonokkal szemben.

www.professionalhair.hu

+3620-950-1-650

Friss topikok

Címkék

balzsam (3) bio sampon (1) Brasil Cacau (1) citrom (1) cukor (1) Dahlke (1) David Beckham (1) dús haj (8) egészséges haj (18) egyenes haj (1) élesztő (1) eljárás (1) elrejt (1) érzékeny fejbőr (2) fejbőr (4) fényes haj (5) férfi szemöldök (7) festés (1) fésülés (1) foci (1) fonat (1) FUE (13) FUE2 (22) FUE2.-SafeSystem (22) göndörből egyenes (1) graft (20) gyógynövény (1) gyógyszer (3) gyors megoldás (1) haj (17) hajápolás (2) hajápoló termék (2) hajátültetés (23) hajbeültetés (25) hajdoktor (9) hajdörzsölés (1) hajegyenesítés (1) hajfesték (1) hajfestés (1) hajgarancia (20) hajgyógyászat (21) hajhullás (32) hajklinika (21) hajklinika. (3) hajkorona (8) hajlakk (1) hajmosás (7) hajműtét (18) hajnövesztő szer (8) hajorvos (10) hajpakolás (12) hajritkulás (19) hajrögzítés (1) hajszál (21) hajszárítás (1) hajszín (1) hajvasaló (1) hajvesztés (20) hajveszteség (20) hajzselé (1) haj öblítő (1) házi (1) házilag (1) hiányos szemöldök (4) hideg szárítás (1) hullám (1) hullámcsat (1) kalap (1) készítmény (4) kezelés (6) kipróbál (7) kiszáradt haj (1) konty (1) konzultáció (8) kopasz (24) kopaszodás (26) kopaszodik (1) kopaszodó (22) korona (1) korpásodás (1) lélek (2) lelki okok (2) megoldás (1) mellékhatás (1) méz (1) mítosz (6) nincs idő (1) női hajhullás (10) női hajritkulás (6) női kopaszodás (6) női szemöldök (5) normál haj (2) Nyilas Tibor (1) öblítés (1) öregedés (1) praktikák (11) probléma (1) professional hair (10) professional hair clinic (13) ritkulás (3) rögzítés (1) roncsolás (1) Ryan Giggs (1) Safe&Complex (3) Safe&Complex System (23) sampon (2) sampon készítés (1) sapka (1) sör (1) sport (1) sportoló (1) száraz haj (1) szemöldök (7) szemöldökbeültetés (7) szemöldök beültetés (7) szép bőr (1) szer (3) szilikon (1) sztár (1) táplálkozás (6) tápláló (1) tartós (1) természetes alapanyag (1) természetes hajrögzítés (1) tetoválás (1) tökéletes szemöldök (6) töredezett haj (3) vékonyodó haj (14) vékonyodó szemöldök (3) vékony szemöldök (2) vitamin (2) vitaminok (8) Wayne Rooney (1) zsíros haj (2) Címkefelhő

Mi állhat a nők kopaszodásának hátterében?

2014.01.16. 17:59 PROFESSIONAL HAIR

Mitől más a feminin típusú hajhullás?

6.jpg

Csupán férfiakra korlátozódó jelenségnek gondolnánk, ám valójában a hajvesztést elszenvedők 40%-át a nők teszik ki világszerte.

A hajhullás a nők esetében még inkább romboló lehet önképük és érzelmi jólétüket tekintve. Mivel a kopaszodás nem „életveszélyes”, nem jár különösebb egészségügyi kockázattal, sajnos az orvostudomány úgy kezeli a női hajhullás kérdését, mintha szinte nem is létezne. Így sokan az életük színfalai mögött, némán küzdenek meg ezzel a problémával nap, mint nap. 

Amit viszont az orvosok úgy tűnik, nem vesznek észre, a hajhullás okozta lelki sérülés épp olyan pusztító lehet, mint egy komolyabb betegség.
Szakértők szerint a modern életstílusbeli szokások – a késői gyerekvállalástól kezdve napjaink népszerű diéta hóbortjain át a hajformázok túlzott használatáig – mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egyre többen szenvednek a vékonyodó, csökkenő, hulló hajtól. Tápanyagok, mint a fehérje, D vitamin, B-vitamin komplex és a cink fontosak hajunk egészsége számára. A vörös hús gazdag vasban és fehérjében, tehát ha a hússal kapcsolatos egészségügyi aggodalmaink valamint a vegetáriánus étrend előtérbe kerülése miatt kihagyjuk a táplálkozásunkból, valamilyen más formában, akár táplálék kiegészítőkkel mindenképpen pótolni érdemes.  

Dr Bessam Farjo a Hajgyógyászok nemzetközi egyesületének tagja szerint a hajhullást tapasztaló nők számának emelkedése jelentős aggodalomra ad okot, ugyanis egy nő szépségét a haja koronázza meg, így nagyban befolyásolja személyazonosságát, önképét.
A leggyakoribb ok a nőknél a menopauza utáni feminin típusú kopaszság, állítja Dr. Farjo. Ennek során a női nemi hormon, azaz az ösztrogén szint csökkenése következtében a férfi nemi hormon a DHT (Dihydrotestosterone) kerül többségbe – ez a hormon okozza a férfiak esetében a hajhullást, épp így-ha dominánsá válik- a nőknél is.
Dr. Hugh Rushton, a Portsmouth-i egyetem trichológusa (hajgyógyásza) a nők késleltetett anyaságában látja a problémát gyökerezni.
A kopaszodás a nők bármely korosztályát érintheti, extrém esetekben akár 12 éves kortól is jelentkezhet.
Azonban általában a ritkuló haj leggyakoribb előidézője fiatalabb nők esetében egyszerű vashiány, szerencsére az ilyen esetek könnyedén orvosolhatóak megfelelő tápanyagbevitellel.

Milyen típusú kopaszodással állunk szemben? Avagy lássunk néhány okot melyre talán nem is számítanánk: 

  • Feminin típusú kopaszodás: Ennek során a haj felülről kezd el vékonyodni, majd idővel a helyzet általában rosszabbodik, s már kopaszodásról is beszélhetünk.  Monoxidillel szokták kezelni a kopaszodó területet, mely segíthet a folyamat lassításában, azonban csak addig, amíg ezt a szert használjuk.
  • Telogen Effivium: Mentális vagy fizikai stressz következtében történő kopaszodás: Ha valamilyen jellegű sokk ér minket, mint például plasztikai beavatkozás vagy egy komolyabb egészségügyi műtét esetleg haláleset a családban, ez hirtelen hormonváltozáshoz vezethet a szervezetünkben, de akár a szülés is lehet ránk ilyen hatással. Ha a stressz okozza, a haj néhány hónap után magától visszanő. A 30-as éveiben járó énekes Fergie (Stacy Ann Ferguson) is ezzel a problémával küzd, valószínűleg a népszerűséggel járó fokozott stressznek „köszönhetően”.2_1.jpg

  • Tápanyaghiány: Komolyabb vas, cink, fehérje hiány vagy akár a diabétesz/cukorbetegség esetleg pajzsmirigy rendellenesség indikátora is lehet, ha hullik a hajunk. Bizonyos gyógyszerek mellékhatásai között szerepel a hajhullás. Gyakori bűnösök a lítium-, béta-blokkolók, a warfarin és a heparint tartalmazó orvosságok, illetve bizonyos hormonális fogamzásgátlók is okozhatják hajunk elvesztését.
  • Scarring Alopecia: Többek között gombás fejbőr fertőzés is okozhatja Egyes gombafajták képesek megfertőzni a fejbőrt, melynek velejárója a megjelenő sebek miatt a hajhullás is lehet.  Gyógyszerrel kezelhető, a hegek gyógyulása után lehetséges, hogy a haj már nem nő vissza.   

3.jpgÚgy tűnik Lindsay Lohan hajkoronáját is megviselte a folytonos reflektorfényben szereplés.

  • Traction Alopecia: A haj túlzott igénybevétele: Szoros hajfonatok, hajcsavarók, a haj hővel történő formázása –  hajvasalás, hajfestés törékennyé teheti a hajat s ezáltal könnyebben hullik.  
  • Alopecia totalis: A fej területén történő teljes hajvesztés. A haj visszanövése nem jellemző.
  • Alopecia universalis: Teljes haj és minden egyéb testszőrzet elvesztése.
  • Anagen Effluvium: Hajveszteség, amit bizonyos gyógyszerek vagy más vegyi anyagoknak való kitettség okoz, megszakítják a hajnövekedési fázist. Lehet ilyen például a kemoterápia, néhány méreg: bórsav, tallium, higany, vagy radioaktív sugárzás.

A maszkulin és feminin típusú kopaszodás:

5.gif

  • A férfiaknak általában először a homloknál kezdődik a hajhullás vagy a fej tetején leghátul.
  • A nők esetében általában a haj először a fejtetőn hullik ki. Rendszerint a haj először vékonyodik, minthogy kopaszodna, a hajvonal változatlan marad. Ezt hívjuk női típusú/feminin típusú kopaszodásnak.

Az első dolog, amit észreveszel, hogy talán a szokásosnál több haj maradt a fésűdben, vagy netalántán eldugítja a haj a lefolyónyílást. Esetleg látod, ahogy a hajválasztékod szélesedik vagy a hajkoronád összességében ritkábbnak tűnik.

Ha ez így folytatódik, talán meg is kopaszodom? Mi okozza ezt? – Merül fel a kérdés.

Untitled_1.jpg

A hajhullás, mint már tudjuk, számos okra visszavezethető.

Pánikra azonban semmi ok! Ha a természetes megoldások már nem segítenek, s hajunkat ezekkel visszanöveszteni már nem is tudjuk, mindenképpen fontoljuk meg egy hajklinika felkeresését mely ingyenes konzultációt biztosít és minden felmerülő kérdésünkre választ kaphatunk.

Valamint ha biztos és örök életre szóló megoldást szeretnénk erre a problémára, vegyük figyelembe, hogy természetesen a nők is élhetnek a kopaszodó férfiak körében már nagy népszerűségnek örvendő FUE2 hajbeültetési eljárással, mely során elvesztett hajunkkal együtt önbizalmunkat is garantáltan visszanyerjük.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás kopasz vitaminok mítosz hajszál praktikák kopaszodás hajhullás hajgyógyászat hajritkulás hajátültetés hajbeültetés hajpakolás graft egészséges haj hajműtét női kopaszodás hajklinika FUE2 hajgarancia FUE2.-SafeSystem Safe&Complex System kopaszodó vékonyodó haj hajveszteség női hajhullás női hajritkulás

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbeultetes-hajatultetes.blog.hu/api/trackback/id/tr635761548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása