A blog a hajátültetés, hajbeültetés iránt érdeklődőknek ad segítséget. Információk, érdekességek, minden ami hajbeültetés.

Professional Hair

Professional Hair

A hajbeültetés FUE módszerrel végleges megoldás a kopaszodásra. Az átültetett haj ugyanis ugyanúgy viselkedik mint a saját. Nem hullik ki mivel hormonvédett területről kerül át a felkopaszodott területre, így az védett a hajvesztést okozó hormonokkal szemben.

www.professionalhair.hu

+3620-950-1-650

Friss topikok

Címkék

balzsam (3) bio sampon (1) Brasil Cacau (1) citrom (1) cukor (1) Dahlke (1) David Beckham (1) dús haj (8) egészséges haj (18) egyenes haj (1) élesztő (1) eljárás (1) elrejt (1) érzékeny fejbőr (2) fejbőr (4) fényes haj (5) férfi szemöldök (7) festés (1) fésülés (1) foci (1) fonat (1) FUE (13) FUE2 (22) FUE2.-SafeSystem (22) göndörből egyenes (1) graft (20) gyógynövény (1) gyógyszer (3) gyors megoldás (1) haj (17) hajápolás (2) hajápoló termék (2) hajátültetés (23) hajbeültetés (25) hajdoktor (9) hajdörzsölés (1) hajegyenesítés (1) hajfesték (1) hajfestés (1) hajgarancia (20) hajgyógyászat (21) hajhullás (32) hajklinika (21) hajklinika. (3) hajkorona (8) hajlakk (1) hajmosás (7) hajműtét (18) hajnövesztő szer (8) hajorvos (10) hajpakolás (12) hajritkulás (19) hajrögzítés (1) hajszál (21) hajszárítás (1) hajszín (1) hajvasaló (1) hajvesztés (20) hajveszteség (20) hajzselé (1) haj öblítő (1) házi (1) házilag (1) hiányos szemöldök (4) hideg szárítás (1) hullám (1) hullámcsat (1) kalap (1) készítmény (4) kezelés (6) kipróbál (7) kiszáradt haj (1) konty (1) konzultáció (8) kopasz (24) kopaszodás (26) kopaszodik (1) kopaszodó (22) korona (1) korpásodás (1) lélek (2) lelki okok (2) megoldás (1) mellékhatás (1) méz (1) mítosz (6) nincs idő (1) női hajhullás (10) női hajritkulás (6) női kopaszodás (6) női szemöldök (5) normál haj (2) Nyilas Tibor (1) öblítés (1) öregedés (1) praktikák (11) probléma (1) professional hair (10) professional hair clinic (13) ritkulás (3) rögzítés (1) roncsolás (1) Ryan Giggs (1) Safe&Complex (3) Safe&Complex System (23) sampon (2) sampon készítés (1) sapka (1) sör (1) sport (1) sportoló (1) száraz haj (1) szemöldök (7) szemöldökbeültetés (7) szemöldök beültetés (7) szép bőr (1) szer (3) szilikon (1) sztár (1) táplálkozás (6) tápláló (1) tartós (1) természetes alapanyag (1) természetes hajrögzítés (1) tetoválás (1) tökéletes szemöldök (6) töredezett haj (3) vékonyodó haj (14) vékonyodó szemöldök (3) vékony szemöldök (2) vitamin (2) vitaminok (8) Wayne Rooney (1) zsíros haj (2) Címkefelhő

10 mítosz a kopaszodással kapcsolatban

2013.11.18. 21:43 PROFESSIONAL HAIR

myths.jpg

A kopaszodás a férfiak egyik legerősebb félelmévé válhat, amikor egy bizonyos korba lépnek. Tulajdonképpen egy kutatás a közelmúltban kimutatta, hogy a 25-29 éves korosztály negyedét jobban foglalkoztatja hajuk elvesztése, mint bármely más, a korral kapcsolatos elkerülhetetlen probléma, mint például a bőr öregedése vagy az őszülés.

Ez elsősorban azért lehet, mert a dús, egészséges hajat férfiasságunk kifejezéséhez is kapcsoljuk. Amikor nyilvánvalóvá válik hajunk ritkulása gyakran férfiasságunk és erőnk elvesztéseként éljük meg azt.

Ez a tudatalatti félelem olyannyira jelentős és átható, hogy számos alternatív megoldás látott napvilágot hiteles és kevésbé hiteles forrásokból tropikus kezelésektől kezdve, gyógyszereken át a borzalmas parókákig.

Mégis, az ijedtség hiába oly gyakori, a hajhullás tényleges –tudományos- okát, s annak elkerülésére a biztos megoldást, egyelőre rejtélyes homály fedi. Csupán mítoszok léteznek, emellett mindössze a nyilvánvaló félretájékoztatás a jellemző. Szinte általános, természetesen téves meggyőződés például, hogy a naponta történő hajmosás felgyorsítja a hajhullás folyamatát. Illetve – egy hasonlóan őrült hipotézis – miszerint hogy ha egy tehén nyalja meg fejbőrünket az majd felélénkíti lusta hajtüszőket, amik újra növekedésnek indulnak.

Az internet sem segít: Az ott keringő feltételezett gyógymódok a hajhullásra gyakran épp oly megkérdőjelezhetőek, mint az okok, melyeket említ, hogy hajunk ritkulását idéznék elő.

Azonban ha már felmerül a gyanú, hogy hamarosan meg fogunk kopaszodni, akkor valószínűleg hirtelen nagy szükségét érezzük, hogy kitaláljuk, mi is "történik a háttérben." Tengeri pletyka terjeng, mely megkísérli megmagyarázni, hogy mi a probléma gyökere. Végtére is, még a nagy Hippokratész, a modern orvostudomány atyja, is úgy gondolta, hogy a kopaszságot gyógyítani lehet egy tormát és galamb ürüléket tartalmazó keverékkel.
Bárcsak ilyen egyszerű lenne, ugye?

A vágy, hogy egy egyszerű megoldást találjunk - különösen valami olyat, amire mi magunk vagyunk befolyással - érthető.

Viszont most leleplezzünk le néhány ilyen mítoszt, és tudjuk meg, mik a tények ezek közül valójában!

1.jpg

1. Kalapok és sapkák viselése kopasszá tehet

Talán felmerül a kérdés: Hogy lehet, hogy az összes profi baseball játékos mégsem kopasz? Ez egy régi mítosz, melyről azt feltételezik, hogy az első világháborúból származik. Az ott szolgálatot tevő katonák kezdtek beszámolni hajhullásról, s ennek okát az egységes kalap viselésének tulajdonították.
Ez csupán véletlen egybeesés volt a néhány férfira egyébként is jellemző húszas éveiben kezdődő kopaszodással.

2. A stressz kopaszodást okoz

Magas fokú érzelmi stressz gyakran felgyorsítja a kopaszodást a genetikailag érzékenyebb egyéneknél.Viszont a stressz nem tartozik a hajunk elvesztésének fő okai közé. Valójában inkább tünete a kopaszodásnak, mint kiváltó oka.

2.jpg

3. Hajgéleés hajsprayk túlzott használata hajhullást okozhat

Nincs szükség rá hogy a szemetesbe dobjuk hajformázó eszközeinket. Nincs bizonyított kapcsolat ezek használata és a kopaszodás között. Valószínűleg valaki csupán egy bűnbakot szeretett volna akit hibáztathat a hajtermékekben található kémiai anyagok miatt.

3.jpg

4. A magas tesztoszteronszint miatt kopaszodunk

Valószínűleg egy kopasz ember kezdte ezt a pletykát terjeszteni, hogy haja elvesztését extrém férfiasságának és szexuális vonzerejének tudhassa be.
Kutatások kimutatták, hogy a dihydrotestosteron vagyis a DHT túltermelődése talán szerepet játszhat a férfiak kopaszodásában. Habár a kapcsolat a DHT és a hajvesztés között nem közvetlen és bizonyító erejű. Ha a magas tesztoszteronszint lenne a probléma, akkor más testrészeinken lévő szőrzet hullására is számítanunk kellene.

5. A kopaszodás a család anyai ágáról öröklődik

A mítosszal ellentétben a férfiak kopaszodhatnak anyai és apai ágról érkező géneknek köszönhetően is. Sőt mi több, a kopaszodást okozó gén annyira domináns hogy csupán egyetlen darabra van szükség belőle az egyik kromoszómán, hogy a hajvesztés idővel bekövetkezzen.
Érdemes tanulmányozni, hogy kopaszodtak e felmenőink!

6. Csak az idős emberek kopaszodnak

Fiatal férfiak nehezen fogadják el a tényt, hogy a hajvonaluk szép  lassan eltűnik. Meggyőződésük hogy ez csak 50 éves kor felett történhet. Valójában a kopaszodás már a tinédzser évek alatt elkezdődhet és történetesen rendkívül gyakori a 20-as 30-as éveikben járó egyéneknél.

4.jpg

7. A haj leborotválása után az erősebben nő vissza

Bárcsak ilyen egyszerű lenne az élet! Az igazság az, hogy egy borotvált fej nem fogja meggátolni a kopaszodást. Sajnos még a hajszálak számát sem növeli, így hajunk dúsulásához sem vezet. Csupán az a haj fog visszanőni, ami eddig is ott volt.

8. Hajveszteséget a fejbőr csökkent vérellátottsága okozza

Ha ez igaz lenne, mindannyian naponta órákat állnánk fejen. Sajnos nem segít. Amikor a hajunk növekszik, szüksége van a megfelelő vérellátottságra a folyamathoz. Viszont ha kopaszodunk, már kevesebb vért igényel ez a terület.
A fejbőr csökkent vérellátottsága a kopaszodás eredménye, s nem okozója.

5.jpg

9. Mágneses eszközök segítségével megállítható és visszafordítható a hajhullás folyamata

Gyakorta jelennek meg hirdetések ilyen csodaszerkezetekről. A mágneses terápia egy alternatív gyógymód mely során a mágneses mezők a bőr vérellátottságát –lennének- hivatottak javítani, így serkentve a hajnövekedést. Keringési zavarokon, ízületi gyulladásokon segíthet.
Ezzel szemben a már kihullott hajunk visszanőni sajnálatos módon nem fog tőle.

10. Tudunk új hajtüszőket növeszteni

Nem, igazából nem tudunk. Semmilyen táplálék kiegészítő vagy alternatív orvosi megoldás sem segít sajnos, bármennyit is költünk ezekre, mind hiába. Napjainkban az egyedüli végleges és biztos megoldást a hajbeültetés nyújtja.

6.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kopasz mítosz hajszál kopaszodás hajhullás hajgyógyászat hajátültetés hajbeültetés graft hajműtét hajklinika FUE2 hajgarancia FUE2.-SafeSystem Safe&Complex System

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbeultetes-hajatultetes.blog.hu/api/trackback/id/tr355643070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása