A blog a hajátültetés, hajbeültetés iránt érdeklődőknek ad segítséget. Információk, érdekességek, minden ami hajbeültetés.

Professional Hair

Professional Hair

A hajbeültetés FUE módszerrel végleges megoldás a kopaszodásra. Az átültetett haj ugyanis ugyanúgy viselkedik mint a saját. Nem hullik ki mivel hormonvédett területről kerül át a felkopaszodott területre, így az védett a hajvesztést okozó hormonokkal szemben.

www.professionalhair.hu

+3620-950-1-650

Friss topikok

Címkék

balzsam (3) bio sampon (1) Brasil Cacau (1) citrom (1) cukor (1) Dahlke (1) David Beckham (1) dús haj (8) egészséges haj (18) egyenes haj (1) élesztő (1) eljárás (1) elrejt (1) érzékeny fejbőr (2) fejbőr (4) fényes haj (5) férfi szemöldök (7) festés (1) fésülés (1) foci (1) fonat (1) FUE (13) FUE2 (22) FUE2.-SafeSystem (22) göndörből egyenes (1) graft (20) gyógynövény (1) gyógyszer (3) gyors megoldás (1) haj (17) hajápolás (2) hajápoló termék (2) hajátültetés (23) hajbeültetés (25) hajdoktor (9) hajdörzsölés (1) hajegyenesítés (1) hajfesték (1) hajfestés (1) hajgarancia (20) hajgyógyászat (21) hajhullás (32) hajklinika (21) hajklinika. (3) hajkorona (8) hajlakk (1) hajmosás (7) hajműtét (18) hajnövesztő szer (8) hajorvos (10) hajpakolás (12) hajritkulás (19) hajrögzítés (1) hajszál (21) hajszárítás (1) hajszín (1) hajvasaló (1) hajvesztés (20) hajveszteség (20) hajzselé (1) haj öblítő (1) házi (1) házilag (1) hiányos szemöldök (4) hideg szárítás (1) hullám (1) hullámcsat (1) kalap (1) készítmény (4) kezelés (6) kipróbál (7) kiszáradt haj (1) konty (1) konzultáció (8) kopasz (24) kopaszodás (26) kopaszodik (1) kopaszodó (22) korona (1) korpásodás (1) lélek (2) lelki okok (2) megoldás (1) mellékhatás (1) méz (1) mítosz (6) nincs idő (1) női hajhullás (10) női hajritkulás (6) női kopaszodás (6) női szemöldök (5) normál haj (2) Nyilas Tibor (1) öblítés (1) öregedés (1) praktikák (11) probléma (1) professional hair (10) professional hair clinic (13) ritkulás (3) rögzítés (1) roncsolás (1) Ryan Giggs (1) Safe&Complex (3) Safe&Complex System (23) sampon (2) sampon készítés (1) sapka (1) sör (1) sport (1) sportoló (1) száraz haj (1) szemöldök (7) szemöldökbeültetés (7) szemöldök beültetés (7) szép bőr (1) szer (3) szilikon (1) sztár (1) táplálkozás (6) tápláló (1) tartós (1) természetes alapanyag (1) természetes hajrögzítés (1) tetoválás (1) tökéletes szemöldök (6) töredezett haj (3) vékonyodó haj (14) vékonyodó szemöldök (3) vékony szemöldök (2) vitamin (2) vitaminok (8) Wayne Rooney (1) zsíros haj (2) Címkefelhő

Vitaminok és ételek az egészséges hajért

2013.12.21. 11:35 PROFESSIONAL HAIR

Szerencsésnek mondható az, aki ép, egészséges hajjal rendelkezik. Egyesek csak álmodhatnak erről a csodáról, vagy napi szinten küzdenek a samponnal, kondicionálóval, vagy a balzsammal. De hiába a legújabb hajápolási termék, önmagában nem biztos, hogy sikeres lesz. A hajat több dolog is befolyásolja, többek között a tápanyag, amit beviszünk. Egyes esetekben vitaminokra van szükség, mely szorosan összekapcsolódik a hajhullással.  Fontos tehát tisztában lenni, hogy mire van szüksége hajunknak.

1.      Fehérje

A fehérje építő eleme a hajnak, ha nincs meg a megfelelő bevitel gyengébbek lesznek a hajhagymák. Ha javítanál a hajszálak szerkezetén fogyassz tejet, sajtot, túrót,  joghurtot, kefirt, tojást. A tojás tele van a B vitamin egy fajtájával –biotinnal-, ami segíti a haj növekedését, biztosítja a fejbőr egészségét. Fogyaszthatod bármilyen formában elkészítve: sülve, főve, buggyantva. További magas biotin tartalmú ételek: földimogyoró, mandula, búzakorpa, avokádó, lazac.

2.      Vas

Vasforrások a húsok: csirke disznó, marha. A kutatások kimutatták, hogy az ideálisnál kevesebb vasfogyasztás kopaszodáshoz vezethet! A hajhullással bajlódók általában vashiányosak. Az alábbi ételek vasban gazdagok: pulyka, teljes kiőrlésű gabona, szárított gyümölcs, tojássárgája, bab, lencse.

3.      Szilícium-dioxid

A haj vastagságáért, erősségéért fel. A mazsola, banán, zab, sör tartalmaz szilícium-dioxidot.

4.      A-vitamin

Ez a vitamin a faggyúképződésért felel, itt a fejbőrön képződő olajért, mely kondicionálja a hajat. Erre jók lehetnek a sötét zöldségek: spenót, brokkoli, mángold. Az A vitamin továbbá megvédi a hajat a kiszáradástól. Ragyogó hajért jöhet még: sárgarépa, spárga, sütőtök, kelkáposzta, édesburgonya.

5.      Cink és ásványi anyagok

Segít szabályozni az androgén termelődését, mely a hajhullást okozza, ha túl alacsony szinten van. Akinek ez a hormon túl alacsony, lassan nő a haja és korpásodásra hajlamos. Ez tehát sok féle szempontból fontos lehet. Cinket tartalmazó ételek: osztriga, rák, kagyló, máj, sovány marhahús, búzacsíra, dió (kesu, pekán).

Untitled.jpg

6.      C- vitamin

A C vitamin segít felvenni a vasat, valamint a túl kevés C-vitamin gyengévé és szárazzá teszi a hajat. Innét szerezhetjük meg: zöldpaprika, eper, citrusfélék, és a már említett brokkoli és leveles zöldségek.

7.      Omega-3 zsírsav

A fejbőr egészségéért felel, ha nincs elegendő, a haj száraz és fénytelen lesz. Forrásai: lazac, szardínia, hering, pisztráng, makréla, dió, lenmag, avokádó.

 8.      Növényi olaj

Mindenki szeretne szép, fényes hajat. Ha kevés növényi olajat viszel be, akkor könnyen az ellenkezőjét érheted el: a szárazságot és a fénytelenséget. Ha nem akarsz a visszaállítással bajlódni, előzd meg oliva, napraforgó, mogyoróolajjal. Elég naponta egy teáskanállal bevinni.

 

Ha ebből a 8-ból beviszed a megfelelő mennyiséget, nem lehet probléma a hajaddal. Jobb megelőzni, és odafigyelni az egészségre mind a hajunk, mint a teljes szervezetünk szempontjából, mint azon görcsölni, hogy visszaállítsuk a kívánt állapotot.

 

 

 

Felhasznált források:

http://napidoktor.hu/cikk/211.19074/Top-10--etelek-az-egeszseges-hajert

http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/5121/10-etel-haj-egeszseg

http://drimmun.com/egeszseges-taplalkozas/a-haj-es-a-vitaminok.html

http://www.atedivatod.hu/menu2/latogato/fodraszat/index.phtml?a=cikk&b=20&f_cikk=47

http://www.bien.hu/9-etel-az-egeszseges-hajert/szepseg/frizura-haj/114858

http://twice.hu/eletmod/10-elelmiszer-hajhullas-ellen

http://www.hajgyogyaszat.eoldal.hu/cikkek/a-hajhullas-megelozese-az-egeszseges-taplalkozas/a-hajhullas-megelozese--az-egeszseges-eletmod.html

http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=5727

 

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás kopasz vitaminok mítosz hajszál kopaszodás hajhullás hajgyógyászat hajritkulás hajátültetés hajbeültetés graft egészséges haj hajműtét hajklinika FUE2 hajgarancia FUE2.-SafeSystem Safe&Complex System kopaszodó vékonyodó haj hajveszteség

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbeultetes-hajatultetes.blog.hu/api/trackback/id/tr325703233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása