A blog a hajátültetés, hajbeültetés iránt érdeklődőknek ad segítséget. Információk, érdekességek, minden ami hajbeültetés.

Professional Hair

Professional Hair

A hajbeültetés FUE módszerrel végleges megoldás a kopaszodásra. Az átültetett haj ugyanis ugyanúgy viselkedik mint a saját. Nem hullik ki mivel hormonvédett területről kerül át a felkopaszodott területre, így az védett a hajvesztést okozó hormonokkal szemben.

www.professionalhair.hu

+3620-950-1-650

Friss topikok

Címkék

balzsam (3) bio sampon (1) Brasil Cacau (1) citrom (1) cukor (1) Dahlke (1) David Beckham (1) dús haj (8) egészséges haj (18) egyenes haj (1) élesztő (1) eljárás (1) elrejt (1) érzékeny fejbőr (2) fejbőr (4) fényes haj (5) férfi szemöldök (7) festés (1) fésülés (1) foci (1) fonat (1) FUE (13) FUE2 (22) FUE2.-SafeSystem (22) göndörből egyenes (1) graft (20) gyógynövény (1) gyógyszer (3) gyors megoldás (1) haj (17) hajápolás (2) hajápoló termék (2) hajátültetés (23) hajbeültetés (25) hajdoktor (9) hajdörzsölés (1) hajegyenesítés (1) hajfesték (1) hajfestés (1) hajgarancia (20) hajgyógyászat (21) hajhullás (32) hajklinika (21) hajklinika. (3) hajkorona (8) hajlakk (1) hajmosás (7) hajműtét (18) hajnövesztő szer (8) hajorvos (10) hajpakolás (12) hajritkulás (19) hajrögzítés (1) hajszál (21) hajszárítás (1) hajszín (1) hajvasaló (1) hajvesztés (20) hajveszteség (20) hajzselé (1) haj öblítő (1) házi (1) házilag (1) hiányos szemöldök (4) hideg szárítás (1) hullám (1) hullámcsat (1) kalap (1) készítmény (4) kezelés (6) kipróbál (7) kiszáradt haj (1) konty (1) konzultáció (8) kopasz (24) kopaszodás (26) kopaszodik (1) kopaszodó (22) korona (1) korpásodás (1) lélek (2) lelki okok (2) megoldás (1) mellékhatás (1) méz (1) mítosz (6) nincs idő (1) női hajhullás (10) női hajritkulás (6) női kopaszodás (6) női szemöldök (5) normál haj (2) Nyilas Tibor (1) öblítés (1) öregedés (1) praktikák (11) probléma (1) professional hair (10) professional hair clinic (13) ritkulás (3) rögzítés (1) roncsolás (1) Ryan Giggs (1) Safe&Complex (3) Safe&Complex System (23) sampon (2) sampon készítés (1) sapka (1) sör (1) sport (1) sportoló (1) száraz haj (1) szemöldök (7) szemöldökbeültetés (7) szemöldök beültetés (7) szép bőr (1) szer (3) szilikon (1) sztár (1) táplálkozás (6) tápláló (1) tartós (1) természetes alapanyag (1) természetes hajrögzítés (1) tetoválás (1) tökéletes szemöldök (6) töredezett haj (3) vékonyodó haj (14) vékonyodó szemöldök (3) vékony szemöldök (2) vitamin (2) vitaminok (8) Wayne Rooney (1) zsíros haj (2) Címkefelhő

Miért nem jó kopasznak lenni?

2013.12.18. 19:05 PROFESSIONAL HAIR

Mi a közös az alábbi személyekben – avagy miért is nem jó kopasznak lenni?

kolla.jpg

Diogenész, a cinikus filozófus, mikor egy kopasz ember szidalmazta őt, így válaszolt: "Én nem szidlak téged, távol legyen tőlem. Ellenkezőleg, dicsérem - a hajadat, amiért elhagyta gonosz fejedet." (Aiszopósz)

 

Azok a fránya előítéletek: ahol minden elkezdődött

Kevés dolog izgatja jobban az embert, mint hajkoronájának szépsége és egészsége, és ez így volt már a bibliai időkben is. Az ókori Közel-Keleten egyenesen szégyennek tartották. Ez ugyanis a férfi vitalitásának elvesztését jelentette a közvélemény előtt. Mindannyiunk által jól ismert Sámson története, kinek miután levágták haját minden ereje elszállt. Ez is bizonyítja hogy a dús hajkorona nemcsak szimbólum volt, hanem az erő és a hatalom forrásának tekintették. S ez ha csak tudat alatt is, de napjainkban is megjelenik.

Mivel a kopaszságot ősidők óta igen negatívan ítélték meg, számtalan babonás javaslat s intelem is született, hogy mit tegyünk, vagy épp ne tegyünk, mitől óvakodjunk, ha nem szeretnénk kopasszá válni, vagy nem akarunk rosszat magunknak.

Nyilvánvalóan önszántából senki sem szeretné elveszíteni a haját. Az érzelmi tényezők hajunk elveszítése kapcsán megnehezíthetik mindennapjainkat. Pszichológusok véleménye szerint tudatalattink a hajveszteséget a
fiatalság elveszítésével, s ennek következtében pedig az elkerülhetetlen öregedéssel kapcsolja össze.

A kopaszodók többségét frusztrálja, a rengeteg elpazarolt idő melyet arra fordít, hogy a vékonyodó hajtakarót valahogyan leplezze, annak elfogadása, hogy már nem tudják személyiségükhöz illőre formázni a hajukat. 

 

7 csapás mellyel a kopaszodóknak meg kell birkózniuk:

  1. Elégedetlenné válás a megjelenéssel, önképpel

A haj eltűnése mindig nagymértékben megváltoztatja a megjelenést. A kopaszodás, hajhullás következtében megváltozik az arc, középpontja a homlok felé tolódik, az egyén saját koránál idősebb kinézetet generálva. (Egy tanulmány eredménye hogy a kopaszság átlagosan 4 évvel idősebbnek mutatja az egyént: http://www.businessinsider.com/baldness-and-power-study-2012-10, 7. Girman CJ, Rhodes T, Lilly FR, etal. Effects of self-perceived hair loss in a community sample of men. Dermatology. 1998;197:223-229.)A kutatás továbbá igazolja, hogy a nőket jobban elcsüggeszti a kopaszodás. Talán ez nem újdonság, figyelembe véve a köztudott tényt, hogy a nőket mindig is jobban érdekelte a megjelenésük.

   2.  Önbizalom csökkenése - Személyes vonzerő elvesztése – félelem attól, hogy visszataszítóak vagyunk mások számára

Mivel magabiztosságunk önmagunk külső és belső elfogadásában gyökeredzik, fontos tényező hogy már reggelente a tükörben valaki más fogad, mint akit ott szeretnénk, hogy visszapillantson ránk.  A haj a fizikai vonzerő egy fontos összetevője, egyéniségünk kifejezésének egyik legfontosabb formája.

   3.  Szégyenérzet, önbizalomvesztettség, szerénység

Még ha egy dús hajkorona nem is garantál azonnali önbizalmat, kutatások kimutatták, hogy a férfiaknak, akik hajhullás következtében elkezdtek kopaszodni, közel 75%al csökkent a magabiztosságuk, különösen, amikor az ellenkező nem tagjaival történő ismerkedésre kerülne sor.

   4.  Nyilvános megszégyenülés

Amikor a hajveszteség már láthatóvá válik könnyedén gúny és megszégyenítés tárgyává válhatunk. Tanulmányok igazolják, hogy a kopasz, hajhiányos emberek 60%-át éri valamilyen sérelem, intrika élete során mely a haja elvesztéséhez köthető.

   5.  Tudatalatti érzelmek – irigység és féltékenység

Gyakorta irigységet tapasztalnak hasonló korú, ám mégis dús, egészséges hajkoronával rendelkező embertársaik felé – a „miért pont velem kell, hogy ez történjen?” Igazságtalanság, düh, tehetetlenség érzete uralkodhat el az egyénen. (Még ha számos hajbeültetési lehetőség is létezik napjainkban, sokan a megfelelő információ hiányában félnek a hajműtétektől.)

    6.  Munkával kapcsolatos problémák felmerülése

Hatással lehetnek a publikum előtt dolgozókra, nem könnyű úgy a kamera elé állni, vagy akár csak valakit kiszolgálni, ha közben kételyeink vannak saját megjelenésünkkel kapcsolatban.

    7.  Negatív hatás a szociális életre

A haj fontos szerepet játszik a közösségi életben, amikor valakivel találkozunk, az elsők közé tartozik, amire felfigyelünk. Mindenki számára fontos hogy jól nézzen ki, s néha épp csak egy kis haj hiányzik ehhez. Akik kopaszodnak hamar rájönnek, hogy fontosabb szerepet játszik önmaguk megítélésben a hajuk, mint valaha gondolták.

Éppen ezért a kopaszodás előrehaladtával sokan a családra, legközelebbi barátokra s csupán munkára korlátozzák szociális aktivitásaikat. Esetleg kalapokat-sapkákat viselnek még a legmelegebb nyári napokon is hogy ezzel leplezzék ritkuló hajukat.

Kompenzálásképp esetleg edzeni járnak ezzel javítva külsőjüket és önképüket, talán ezért is közismert a kopasz-konditermes sztereotípia. Hasonló az eset a szakállal, s bajusszal.

Cash 1988-as tanulmánya három embercsoportot kérdezett meg - fiatal főiskolai hallgatókat, középkorú iskolai munkatársakat, és idős oktatókat – kopasz férfiakról kellett képeket nézniük. Majd arra kérték őket, hogy értékeljék a személy tulajdonságait, mint például az önértékelés, szociális vonzerő, intelligencia, életben elért sikeresség, személyes kedvelhetőség, fizikai vonzerő és becsült életkor.

Akár elhisszük, akár nem, a kopasz vagy kopaszodó modellek sokkal inkább negatív értékeléseket kaptak minden dimenzió tekintetében, kivéve az intelligencia. (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1559-1816.1990.tb00404.x/abstract)

Természetesen, hála a modern orvostudománynak, ma már senkinek sem kell ebbe belenyugodnia. Amennyiben kezdetben hajritkulást, majd hajhullást tapasztalnánk magunkon, érdemes minél előbb felkeresni egy hajklinikát, hiszen manapság már számtalan megbízható hajpótlási módszer áll rendelkezésünkre. Mind közül, a legújabb FUE2 hajbeültetés, mely teljesen fájdalommentes, rendkívül gyors, 3-4 napos felépülés után, végleges, 100%ban természetesnek ható eredményt garantál.

Miért is törődnénk bele sorsunkba, ha a változás kulcsa bármikor rendelkezésünkre áll?

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kopasz hajszál kopaszodás hajhullás hajgyógyászat hajritkulás hajátültetés hajbeültetés graft hajműtét hajklinika FUE2 hajgarancia FUE2.-SafeSystem Safe&Complex System kopaszodó vékonyodó haj hajveszteség

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbeultetes-hajatultetes.blog.hu/api/trackback/id/tr905695479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása