A blog a hajátültetés, hajbeültetés iránt érdeklődőknek ad segítséget. Információk, érdekességek, minden ami hajbeültetés.

Professional Hair

Professional Hair

A hajbeültetés FUE módszerrel végleges megoldás a kopaszodásra. Az átültetett haj ugyanis ugyanúgy viselkedik mint a saját. Nem hullik ki mivel hormonvédett területről kerül át a felkopaszodott területre, így az védett a hajvesztést okozó hormonokkal szemben.

www.professionalhair.hu

+3620-950-1-650

Friss topikok

Címkék

balzsam (3) bio sampon (1) Brasil Cacau (1) citrom (1) cukor (1) Dahlke (1) David Beckham (1) dús haj (8) egészséges haj (18) egyenes haj (1) élesztő (1) eljárás (1) elrejt (1) érzékeny fejbőr (2) fejbőr (4) fényes haj (5) férfi szemöldök (7) festés (1) fésülés (1) foci (1) fonat (1) FUE (13) FUE2 (22) FUE2.-SafeSystem (22) göndörből egyenes (1) graft (20) gyógynövény (1) gyógyszer (3) gyors megoldás (1) haj (17) hajápolás (2) hajápoló termék (2) hajátültetés (23) hajbeültetés (25) hajdoktor (9) hajdörzsölés (1) hajegyenesítés (1) hajfesték (1) hajfestés (1) hajgarancia (20) hajgyógyászat (21) hajhullás (32) hajklinika (21) hajklinika. (3) hajkorona (8) hajlakk (1) hajmosás (7) hajműtét (18) hajnövesztő szer (8) hajorvos (10) hajpakolás (12) hajritkulás (19) hajrögzítés (1) hajszál (21) hajszárítás (1) hajszín (1) hajvasaló (1) hajvesztés (20) hajveszteség (20) hajzselé (1) haj öblítő (1) házi (1) házilag (1) hiányos szemöldök (4) hideg szárítás (1) hullám (1) hullámcsat (1) kalap (1) készítmény (4) kezelés (6) kipróbál (7) kiszáradt haj (1) konty (1) konzultáció (8) kopasz (24) kopaszodás (26) kopaszodik (1) kopaszodó (22) korona (1) korpásodás (1) lélek (2) lelki okok (2) megoldás (1) mellékhatás (1) méz (1) mítosz (6) nincs idő (1) női hajhullás (10) női hajritkulás (6) női kopaszodás (6) női szemöldök (5) normál haj (2) Nyilas Tibor (1) öblítés (1) öregedés (1) praktikák (11) probléma (1) professional hair (10) professional hair clinic (13) ritkulás (3) rögzítés (1) roncsolás (1) Ryan Giggs (1) Safe&Complex (3) Safe&Complex System (23) sampon (2) sampon készítés (1) sapka (1) sör (1) sport (1) sportoló (1) száraz haj (1) szemöldök (7) szemöldökbeültetés (7) szemöldök beültetés (7) szép bőr (1) szer (3) szilikon (1) sztár (1) táplálkozás (6) tápláló (1) tartós (1) természetes alapanyag (1) természetes hajrögzítés (1) tetoválás (1) tökéletes szemöldök (6) töredezett haj (3) vékonyodó haj (14) vékonyodó szemöldök (3) vékony szemöldök (2) vitamin (2) vitaminok (8) Wayne Rooney (1) zsíros haj (2) Címkefelhő

10 házi praktika a hajhullás ellen

2013.12.31. 17:33 PROFESSIONAL HAIR

Mielőtt pánikolni kezdenénk a lefolyó vagy a hajkefe tartalmától, fontos tisztázni, hogy a hajhullás egy természetes folyamat, egészen addig, amíg 10-100 hajszál között mozog a napi hajvesztésünk értéke. Ha viszont hajmosás után több mint 300 hajszál is a lefolyóban landolna, érdemes orvoshoz fordulnunk. A hajápolás kezelése ebben az esetben összetett feladat és nagy odafigyelést, de még nagyobb türelmet igényel.
A népi gyógymódoktól ne várjunk azonnali csodát, és ne keseredjünk el, ha a látható eredmény még várat magára. Körülbelül 1 hónapos intenzív ápolás szükséges, hogy elérjük a kívánt hatást.

Untitled.jpg
Íme, a TOP 10-es lista a hajhullás kezelésére:

1. Házi hajpakolás
Keverjünk össze levendula-, cédrus-, kakukkfű- és rozmaringolajat – mindegyikből 5 cseppet ehhez adjunk 30 milliliter jojoba olajat (ha épp nincs otthon jó a szőlőmagolaj is), ezt a keveréket egyenletesen vigyük fel a haj teljes hosszára. A hajpakolást heti három-négy alkalommal ismételjük meg, és addig folytassuk, amíg javulást nem tapasztalunk.  Rendszeres használata már bizonyítottan kezeli és megállítja a hajhullás folyamatát.

2. Rozmaring infúzió hajhullás ellen
Vegyünk egy nagyobb teás bögrét, amiben 2 teáskanálnyi apróra vágott rozmaring levelet kb 3 deci vízzel forrázzunk le. A leveleket egy jó 15 percig hagyjuk ázni. Vattakorong segítségével jól dörzsöljük be a hajgyökereket, majd oszlassuk el a haj teljes hosszán. Ezt a pakolást nem szükséges leöblíteni, nyugodtan rajta hagyhatjuk a hajon.

3. Citromos bedörzsölés
A citrom a haj esetében is külsőleg is és belsőleg is csodaszerként hat. Pár csepp citromlevet hajmosás előtt alaposan dörzsöljük fejbőrünkbe. Mivel természetes bőrradírként funkciónál a fejbőr számára, csökkenti a korpásodást, zsírosodást, eltűnteti az elhalt hámsejteket és megszűnteti a fejbőr viszketését.

4. Tojássárgás samponozás
Attól függően, hogy milyen hosszú a haj törjünk fel 1, szükség esetén akár 2 tojást is, majd válasszuk szét a fehérjét a sárgájától. A fehérjére most nem lesz szükségünk, nyugodtan elhasználhatjuk sütéshez. Verjük fel habosra a tojássárgáját, majd egy kis langyos vízzel keverjük össze. Végül alaposan masszírozzuk be a fejbőrbe. Hagyjuk hatni pár percig, mivel így serkentjük a fejbőr vérkeringését, ami jótékony hatással van a hajhagymákra. Figyeljünk arra, hogy amit végeztünk kíméletesen töröljük meg a hajunkat a törölközővel, és arra is ügyeljünk, hogy ne dörzsöljük túl erősen.  

5. Dióleveles hidratálás
Forrázzunk le egy maréknyi szárított diólevelet öntsük át egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Amint kellemes a hőmérséklete áztassuk benne a hajunkat kb. 15 percig.

6. Uborkás dzsúsz
Hosszú uborka levéből készítsünk dzsúszt és dörzsöljük át vele a hajgyökereket. A benne levő szilícium és kén serkenti a hajnövekedést.

7. Gyógytea mix
Bojtorjángyökér, csalánlevél, fűzfalevél, római kamilla, ökörfarkvirág.
(A felsorolt gyógynövényeket 1:1 arányban alkalmazzuk, majd ízlés szerint ízesítsük.)

8. Vitamin dopping
A következő vitaminok nélkülözhetetlen az egészséges hajszálak számára valamint megelőzik a hajhullást:

  • A-vitamin - úgy viselkedik, mint egy antioxidáns, segíti a faggyútermelést (a haj természetes védőrétege). Megtalálod a halban, tojásban, hagymában, spenótban.
  • C-vitamin - egészségessé teszi a fejbőrt, megvédi a korpásodástól, száradástól.
  • E-vitamin - táplálja a fejbőrt, hozzájárul a hajszálak egészségéhez
  • Biotin - segít megelőzni a haj korai őszülését
  • Inozitol - megelőzi a hajhullást
  • B3-vitamin - elősegíti a vérkeringést, és ezáltal egészségesebbé teszi a fejbőr sejtjeit
  • B5-vitamin - megállítja a hajhullást és segíti az új hajnövekedést
  • B6-, B12-vitamin - szerepet játszik az egészséges hajnövekedésben

9. Jótékony aminosavak
L-cisztein és L-metionin - ezek az aminosavak javítják a haj minőségét és szerkezetét, megelőzve a hajhullást.
Ciszteint tartalmazó ételek: szárnyas hús, joghurt, tojás, fokhagyma, piros paprika, brokkoli, lenmag.
L-metionint tartalmazó ételek: tojás, sajt, hús, borsó, bab, magvak és diófélék.

10. Rendszeres masszázs
A hajhullás egyik fő kiváltó oka lehet a mindennapi stressz, így a rendszeres fejmasszázs nem csak javítja a hajhagymák vérellátását, de oldja a szorongást is. Amennyiben időnk engedi reggel és este öt perc lassú, közepes erősségű fejmasszázst alkalmazzunk, akár a kádban ülve, akár tv nézés közben és az eredmény nem várat majd sokáig magára.

Forrás:
http://www.hajbeultetes.org/cikkek/top-5-hazi-hajpakolas-hajhullas-ellen
http://www.bien.hu/szepseg/frizura-haj/megoldasok-hajhullas-ellen/112806?print=1

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás kopasz vitaminok mítosz hajszál praktikák kopaszodás hajhullás hajgyógyászat hajritkulás hajátültetés hajbeültetés hajpakolás graft egészséges haj hajműtét hajklinika FUE2 hajgarancia FUE2.-SafeSystem Safe&Complex System kopaszodó vékonyodó haj

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbeultetes-hajatultetes.blog.hu/api/trackback/id/tr685718443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása